Hızlı Erişim
  • 02 Mayıs 2012

Peri-Özlüce Barajı Haksahipleri Tarım Arazilerine Kavuştu.

Peri-Özlüce Barajı Haksahipleri Tarım Arazilerine Kavuştu.

5543 Sayılı İskan kanunu kapsamında Peri Özlüce ve Seyrantepe Barajlarından dolayı hak sahibi olan 42 ailenin Merkez Kuşhane Köyünde tarımsal iskanları sağlanmıştır. Bu proje kapsamında

5543 Sayılı İskân kanunu kapsamında Peri Özlüce ve Seyrantepe Barajlarından dolayı hak sahibi olan 42 ailenin Merkez Kuşhane Köyünde tarımsal iskânları sağlanmıştır. Bu proje kapsamında hak sahibi ailelere 42 adet konutun teslimi yapılmış ve yaklaşık 25 dönüm sulu tarım arazisi hak sahiplerine verilmiştir.
İskân Kanununun amacı aileleri bir konut sahibinden öte, onların çalışmasını ve üretkenliğini sürdürebilmeyi sağlamak ve böylece var olan ekonomik durumlarından daha kötü duruma düşmelerini engelleyerek "sürdürülebilir kalkınma" sloganıyla hareket etmek olduğundan, tarımsal iskan projesi kapsamında hak sahibi ailelere yaklaşık 25 dönüm sulu tarım arazisi verilmiştir.